Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoek op deze website te volgen. We slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie over ons cookiebeleid

Surf verder
Peugeot Metropolis RS

Metropolis RS

Sportieve looks

Metropolis RS

Sportieve looks

De nieuwe Peugeot Metropolis RS: symbool van Franse innovatie

Alle innovaties die vervat zitten in de nieuwe Peugeot Metropolis, de nieuwste aanwinst in het assortiment van Peugeot Scooters, werden ontworpen en gefabriceerd in de fabriek in Mandeure (FR), al sinds jaar en dag de plek waar Peugeot Scooters het levenslicht zien. De Metropolis werd voor het eerst gelanceerd in 2014. Amper drie jaar later heeft de Metropolis onder gebruikers moeiteloos de status van benchmark verworven. Deze nieuwe versie wordt algemeen erkend als technologisch meest geavanceerd model op de markt en behoudt alle standaardeigenschappen die deze driewielige motorscooter zo’n succes maakt.
Enkele van deze functionaliteiten zijn de onmisbare Smart Key, het uitzonderlijk praktische handsfree startsysteem (nu inclusief tweede sleutel), het bandendruk-managementsysteem (TPMS) en dagrijlichten (DRL). De vooras met DTW-technologie (Dual Tilting Wheels) is opgebouwd uit autonoom kantelende wielen die de mogelijkheid heeft te vergrendelen zodat de rijder zijn voet niet meer hoeft neer te zetten. Tijdens de aanpassing aan de nieuwe Euro4-norm besloot Peugeot Scooters pionierswerk te verrichten en de driewieler weer terug naar de tekentafel te brengen.Daarom ontwikkelde de in-house Research & Development-afdeling een gloednieuw PowerMotion 400cc LFE (Low Friction Efficiency) motorblok dat het benzineverbruik aanzienlijk reduceert (voornamelijk bij hoge toerentallen) tot ca. 3,9 l/100 km, in vergelijking met de voormalige 4,2 l/100 km, en dat zonder enige impact op de motorprestaties.

Dit vernieuwde motorblok pronkt met de Peugeot Scooters expertise en beheert de emissies efficiënter dankzij:

- Het gebruik van kogellagers voor o.a. de krukaslager
- Gebruik van een roltuimelaar met gekalibreerde vlotterafsluiter
- Een high-performance nokkenas met lage-frictiesmering d.m.v. volledige lagering
- Injectiesysteem ontwikkeld door Dell'Orto
- Een verbeterde katalysator met minder weerstand

De belangrijkste innovaties aan de high-spec Peugeot Metropolis omvatten onder meer het ABS-remsysteem (AntiBlokkeerSysteem). Ontwikkeld in samenwerking met marktleiders Continental (ABS-module) en Nissin (remklauwen voor- en achteraan), verzekert dit verbeterde systeem een superieure veiligheid voor de bestuurder door de remafstand bij 50 km/u met maar liefst 23% te verkorten in vergelijking met het SBC gecombineerde remsysteem (Synchro Braking Concept).

Als gevolg daarvan kan de nieuwe Peugeot Metropolis bij dezelfde snelheid tot stilstand komen in 10,3 m - tegenover 13,5 m voordien. Deze prestatie mag volledig toegeschreven worden aan de nieuwe voorste remschijven die een 15% grotere diameter kregen (230 mm vs. 200 mm), de remklauwen vooraan die uitgerust werden met een grotere zuiger, de achterste dubbelzuigerremklauwen en de nieuwe remblokjes met langere levensduur.
Ook het remsysteem werd aangepast: het gecombineerde remsysteem wordt nu enkel bediend met het rempedaal. Een nog slimmere ontwikkeling is het feit dat het remsysteem nu gekoppeld werd aan het TCS-systeem (Traction Control System). TCS zorgt voor een nog betere wegligging door te voorkomen dat het achterwiel tractie verliest tijdens acceleratie. Het TCS past zich bovendien aan de, door de rijder, gekozen modus: Urban, Sport of Off. Wanneer het voertuig gestart wordt, staat de TCS standaard in Urban-modus.
Peugeot Scooters haalde ook inspiratie uit zijn ervaring in de auto-industrie om de eerste fabrikant ter wereld te worden die zijn voertuigen uitrust met een systeem dat de waarschuwingsknipperlichten automatisch activeert tijdens een noodstop. Dit systeem werkt vanaf snelheden van meer dan 50 km/h en activeert de waarschuwingsknipperlichten van zodra de scooter meer dan 6 m/s vertraagt. Ze worden weer uitgeschakeld wanneer de deceleratie minder dan 2,5 m/s bedraagt.

Nieuwe Peugeot Metropolis: de meest ergonomische driewieler
Peugeot Scooters paste niet alleen de allernieuwste technologieën toe om de veiligheid naar ongekende hoogten te tillen, het merk investeerde ook veel om ervoor te zorgen dat de driewielige motorscooter één van de comfortabelste modellen op de markt zou zijn. De Metropolis is ideaal voor langere afstanden, maar toch achtte Peugeot het essentieel om ook de wendbaarheid naar een nog hoger niveau te tillen. De voertuigcontrole werd verbeterd door de ontwikkeling van een nieuw chassis met een zachtere vering. Die bespaart de rijder de ongemakken van een hobbelig wegdek door elke schok te absorberen.
Nog zo’n radicale wijziging: dankzij de nieuwe 13’’ wiele krijgt de scooter een slanker design en worden zijn sportieve lijnen nog meer benadrukt. Grotere wielen verhogen niet alleen het comfort, maar dankzij een groter contactoppervlak met de weg ook de wendbaarheid en de stabiliteit van de scooter. Standaard uitgerust met de uitstekende Michelin City Grip banden, tilt de nieuwe Peugeot Metropolis zichzelf naar een hoger plan zonder aan zijn superieure rijkwaliteiten in te leveren.

Stijlvol en elegant: kenmerkend voor Peugeot Scooters
De nieuwe high-end Peugeot Metropolis heeft leeuwenbloed door de aderen stromen, en hij pronkt dan ook maar wat graag met een ultramodern design dat zijn hightech stamboom perfect weerspiegelt.
Dat verklaart meteen waarom het dashboard geënt is op dat van de Peugeot wagens, met chroom omlijsting en een omgekeerde toerenteller. De 12V-stekker werd vervangen door een USB-poort, en in het opbergvak onder het zadel - dat zich helemaal van het achtereind tot het zadel uitstrekt - past een integraal- of systeemhelm en een jethelm. Voorts werd de scooter uitgerust met ledlampen vooraan (wimpereffect boven het grootlicht/dimlicht) en richtingaanwijzers achteraan die doen denken aan leeuwenklauwen.

Vind een officiële Peugeot Metropolis Dealer bij jou in de buurt
Ben je ook zo enthousiast over de Peugeot Metropolis? Bezoek dan eens één van de erkende Metropolis dealers. Onze dealers hebben alle kennis en expertise in huis en kunnen je voorzien van passend advies. Vul hieronder jouw postcode in en vind een dealer bij jou in de buurt.


Motor
Type 1cilinder 4-takt 4 kleppen
Cilinderinhoud 400cc
Vermogen 27,4 kW @ 7000 TPM
Koppel 38,1 Nm @ 5250 TPM
Boring X slag (mm) 84 mm x 72 mm
Chassis
Lengte (mm) 2.160
Breedte stuur (mm) 745
Hoogte (mm) 1445
Zadelhoogte (mm) 780
Leeggewicht (kg) 256
Tankinhoud (L) 13.5
Voorvering Instelbaar voor- en achteraan
Achtervering Achter: dubbele hydraulische schokdempers
Voorrem Voor: 2 x Ø230
Achterrem Achter: Ø240
Voorband Voor: 110/70 - 13’’
Achterband Achter: 140/70 - 14’’
Opbergruimte
Kofferinhoud (L) 13.5
Koffer onder zadel Koffer onder zadel

Important Features

 • Peugeot DTW-SYSTEEM

  DTW-SYSTEEM

  De Peugeot Metropolis RS is voorzien van het DTW-systeem (Dual Tilting Wheels). Een voorwiel ophanging met een onder en boven draagarm die samen met de speciaal ontwikkelde aluminium fusee stukken een paralellogram vormt die bij elke afzonderlijke invering zorgt voor de juiste stand van de voorwielen.

 • Peugeot CHASIS

  CHASIS

  De voertuigcontrole werd nog verbeterd door de ontwikkeling van een nieuw chassis met een zachtere vering. Die bespaart de rijder de ongemakken van een hobbelig wegdek door elke schok te absorberen.

 • Peugeot ABS-REMSYSTEEM

  ABS-REMSYSTEEM

  Ontwikkeld in samenwerking met marktleiders Continental en Nissin, verzekert dit merkelijk verbeterde systeem een superieure veiligheid. Hierdoor kan de nieuwe Peugeot Metropolis bij dezelfde snelheid tot stilstand komen in 10,3 m - tegenover 13,5 m voordien.

 • Peugeot Noodstop Functie

  Noodstop Functie

  Peugeot Scooters haalde ook inspiratie uit zijn ervaring in de auto-industrie om de eerste fabrikant ter wereld te worden die zijn voertuigen uitrust met een systeem dat de waarschuwingsknipperlichten automatisch activeert tijdens een noodstop.

 • Peugeot TCS-TRACTION CONTROL SYSTEM

  TCS-TRACTION CONTROL SYSTEM

  TCS zorgt voor een nog betere wegligging door te voorkomen dat het achterwiel tractie verliest tijdens acceleratie. Het TCS past zich bovendien aan de door de rijder gekozen modus aan: Urban, Sport of Off. Wanneer het voertuig gestart wordt, staat de TCS standaard in Urban-modus.

 • Peugeot 13" WIELEN

  13" WIELEN

  Dankzij de nieuwe 13’’ wielen krijgt de scooter een slanker design en worden zijn sportieve lijnen nog meer benadrukt. Grotere wielen verhogen niet alleen het comfort, maar dankzij een groter contactoppervlak met de weg ook de wendbaarheid en de stabiliteit van de scooter.

 • Peugeot Alu vloerplaat

  Alu vloerplaat

  Alu vloerplaat

 • Peugeot Zwarte velgen,rode trim

  Zwarte velgen,rode trim

  Zwarte velgen,rode trim

Beschikbaar in volgende kleuren

Accessoires

 • Peugeot SMARTPHONE HOUDER 5.5" SPIEGEL MONTAGE

  SMARTPHONE HOUDER 5.5 SPIEGEL MONTAGE Art. Nr: X0SG60M-PEU

  Prijs: € 49,95 (incl. BTW)
  meer info...
 • Peugeot HANDBESCHERMERS GROOT MODEL

  HANDBESCHERMERS GROOT MODEL Art. Nr: A09018

  Prijs: € 84,95 (incl. BTW)
  meer info...
 • Peugeot PACK DUO MÉTROPOLIS ZWART

  PACK DUO MÉTROPOLIS ZWART Art. Nr: A08014N

  Prijs: € 379 (incl. BTW)
  meer info...

> klik hier voor alle accessoires


Hier vind je deze scooter:

Zoek het dichtstbijzijnde voertuig

De gegevens worden opgehaald. Even geduld a.u.b.