Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoek op deze website te volgen. We slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie over ons cookiebeleid

Surf verder

De Django Adventure bereikt Birma

Peugeot De Django Adventure bereikt Birma

Django Adventure 2016, Parijs-Saïgon, 12.000 km afleggen op een motorscooter Tussenevaluatie - oktober 2016

Op 29 augustus jongsleden zijn de 2 avonturiers, Samuel Felice en Ambroise Prince, aan de Django Adventure begonnen in Parijs. De reis maken zij op 2 Peugeot Django’s 125cc. Op dit moment bevinden de 2 avonturiers zich in Birma. De doelstelling is om vanaf Parijs 12.000 kilometer af te leggen om uiteindelijk Hô-Chi-Minh City, ook wel bekend als Saïgon, te bereiken. Op dit moment zijn de volgende landen al gepasseerd: Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije, Turkije en India.

Wat is de Django Adventure?


Samuel Felice Rodriguez en Ambroise Prince, twee vrienden en verslaggevers, zijn dol op avonturen en zijn de uitdaging aangegaan om op 2 Peugeot Django’s Europa en Azië te ontdekken door een reis te maken vanaf Parijs naar Saïgon. Deze reis is geïnspireerd op een avontuur uit 1956. In dat jaar reisden twee Franse soldaten, genaamd Serge Gracium en Michel Vaslin, meer dan 17.000 kilometer. Ze begonnen toen in Saïgon met als eindbestemming Parijs. Nu 60 jaar later wordt deze reis in tegenovergestelde richting gemaakt. Het verschil is nu wel dat de Django Adventure 12.000 kilometer is in plaats van 17.000 kilometer. Dat komt, omdat de infrastructuur in die tijd minder was en omdat er nu een aantal landen niet bereikt kunnen worden vanwege de beperkte veiligheid. Je moet hierbij denken aan landen zoals Syrië, Irak, Iran en Afghanistan. Om die reden ging de reis na Turkije verder in India. Op die manier werden de risico’s beperkt.
Na een voorbereiding en een onderzoek van enkele maanden is de Django Adventure op 29 augustus jongstleden van start gegaan.Een tocht zonder regendruppel!

Na Milaan, de eerste grote tussenstop van de Django Adventure, werden Slovenië, Kroatië en Servië gepasseerd. Het zijn 3 landen die dicht bij elkaar liggen, maar toch ongelofelijk veel verschillen qua cultuur. Op het programma stonden: veel landweggetjes, het ontmoeten van veel nieuwe mensen, zwempauzes en zelfs een nacht slapen onder de sterren. Na de reis door Slovenië, Kroatië en Servië werd uiteindelijk het Bulgaarse Sofia bereikt en dat zonder een regendruppel!

Sleutel en symbolisch moment van de Django Adventure: het doorkruizen van Azië.

Het geduld van de 2 avonturiers werd flink op de proef gesteld door de douane in Turkije. Ze moesten namelijk 9 uur wachten, voordat ze eindelijk de reis mochten hervatten.
Maar er is meer nodig om deze 2 avonturiers ontmoedigd te krijgen. Deze tegenslag kwamen zij snel te boven door de schoonheid van de Bosporus (de zeestraat die in Turkije ligt en Europa en Azië van elkaar scheidt). Na Istanbul ging de reis verder in Mumbai. Daar kregen zij een warm welkom van de lokale bevolking.

Eind oktober is de verwachte aankomst in Vietnam.

Op dit moment vindt de Django Adventure plaats in Birma. Een land waar internet absoluut geen privilege is. Ondanks het beperkte aanbod aan internet hebben zij wel hun vlog over India online gekregen.
Thailand ligt nu in het vizier en dat betekent dat hun eindbestemming Hô-Chi-Minh City ook langzaam in zicht komt. De verwachting is dat ze tussen 26 en 30 oktober hun eindbestemming gaan bereiken.

Wil jij niks missen van de Django Adventure?

Zorg dan dat jij het laatste nieuws ontvangt door de Django Adventure te volgen via de volgende kanalen:
Twitter: @AdventureDjango
Instagram: DjangoAdventure en peugeotscootersnl
Youtube Channel: Django Adventure
Snapchat: DjangoAdventure
Blog: www.django-adventure.com

Wil jij meer weten over de Django Adventure? Lees dan hier het artikel Q&A Django Adventure.