Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoek op deze website te volgen. We slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie over ons cookiebeleid

Surf verder

Q&A Django Adventure

Peugeot Q&A Django Adventure

Q&A DJANGO ADVENTURE


1 – Wie zijn de 2 avonturiers?

Ambroise Prince en Samuel Felice zijn 2 vrienden. De ene komt uit Bordeaux en de ander komt uit Parijs. Ze kennen elkaar van het werk. Beide heren zijn regisseurs, filmbewerkers en cameramannen. Ze zijn allebei gepassioneerd van afbeeldingen, video’s, nieuwe mensen en ze hebben het grote verlangen naar avontuur.
Als je meer te weten wil komen over deze 2 avonturiers bekijk dan de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=2xQh5imwQ9Q

2- In hoeverre zijn de 2 avonturiers op de hoogte van het historische avontuur?

De avonturiers zijn jonge verslaggevers die een groot verlangen hebben naar het beleven van avonturen. Ze zijn gepassioneerd en bekend met de historie van oude voertuigen. Ze deden onderzoek naar Peugeot Scooters en haar voertuigen en zo kwamen ze op de hoogte van de reis van 2 Franse officieren. De 2 Franse officieren, Serge Gracium en Michel Vaslin, reden in 1956 meer dan 17.000 kilometer van Saïgon naar Parijs op de beroemde Peugeot S57. De heren kwamen uit Angers en Le Mans. Zij hadden in ‘’Indochina’’ het plan om terug te keren naar Frankrijk op de motorscooter. Zo konden zij de vele landen, die gepasseerd werden, ontdekken. Dit bijzondere avontuur inspireerde Samuel Felice en Ambroise Prince. Deze 2 heren zagen de reis van Serge Gracium en Michel Vaslin als de perfecte uitdaging.

3- Hoe hebben de 2 avonturiers Peugeot Scooters ervan weten te overtuigen om hun te steunen in dit avontuur?
Hun project klonk gek, maar het feit dat ze een legendarisch verhaal, waarin Peugeot een groot aandeel in heeft, wilden gaan naspelen heeft Peugeot Scooters overtuigd.

4- Wat is de rol van Peugeot Scooters in dit verhaal?

Peugeot Scooters steunt dit grote avontuur. Peugeot Scooters heeft ervoor gezorgd dat de 2 avonturiers 2 Peugeot Django motorscooters(125cc) hebben gekregen voor de road trip. Daarnaast heeft Peugeot Scooters geholpen bij het zoeken naar andere partners die deze reis willen steunen. De desbetreffende partners zijn: Total, Planet Ride, TomTom, Dainese en April Moto.

5 – Waarom hebben de avonturiers gekozen voor Django?

Gezien de ontstaansgeschiedenis van de reis van de 2 Franse officieren was de Peugeot Django motorscooter het meest geschikt voor de reis. De Peugeot Django is het retro model van de Peugeot scooters. Het past perfect bij de historie van de tweewielers van Peugeot. De stijl, het ontwerp, de verschillende kleuren en dat in combinatie met de technische innovatie maakt de Peugeot Django een unieke scooter binnen de scootermarkt.

6- Hebben de 2 avonturiers ervaring met scooters?

Zij zijn bekend met de wereld van tweewielers, want zij hebben zelf regelmatig motoren bestuurd als onderdeel van hun werk.

7- Wat is er veranderd aan de Peugeot Django voor de reis?

Er worden Michelin banden gebruikt die ook op de Peugeot Metropolis zitten. Daarnaast is het dashboard voorzien van een extra afdichting.

8 – Hebben de avonturiers zich uitgebreid verdiept in de reis?


Ja, ze hebben alles uitgebreid voorbereid van A tot Z zoals bijvoorbeeld de route en de accommodaties. Het bureau Planet Ride, die gespecialiseerd is in road trips over de hele wereld, heeft ze geholpen bij het uitstippelen van de route in samenwerking met hun lokale contacten.

9- Waarom hebben ze besloten om de reis te laten beginnen in Parijs en niet in Saïgon?

De originele reis was gemaakt door 2 Franse officieren van de marine. Die gestationeerd waren in Vietnam. De huidige avonturiers wonen in Frankrijk dus het is logisch dat ze beginnen in Frankrijk en zo de reis in tegenovergestelde richting maken.

10 – Waarom is de originele reis uit 1956 langer dan de reis die de 2 avonturiers gaan maken?

In 1956 was de route tussen Saïgon en Parijs circa 17.000 kilometer. Vandaag de dag is de kwaliteit van de wegen sterk verbeterd, maar op veel plekken is het nu gevaarlijk. Om die reden pakken de 2 avonturiers in Istanbul het vliegtuig naar Mumbai en dat zorgt ervoor dat de route iets korter is dan de originele route.

11 – Wordt de reis gemaakt op ‘’grote’’ wegen of bij voorkeur op lokale wegen?

De avonturiers verwachten niet dat ze op snelwegen gaan rijden en dat vanwege 2 redenen:
1) De vereiste snelheid die niet gehaald wordt door de vele bagage.
2) Ze zijn 2 professionele verslaggevers en dus gaan ze liever de reis maken op lokale wegen, zodat ze ook meer van de verschillende landen kunnen ontdekken.

12 – Wat zijn de grootste stappen van de road trip?

Om Vietnam te bereiken vanuit Frankrijk moeten de 2 avonturiers eerst Duitsland, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije, Turkije, India, Birma, Thailand en Laos doorkruisen, voordat zij Saïgon zullen bereiken. Dankzij Django zullen zij meer dan 50 steden ontdekken.

13 - Wat is er georganiseerd aan technische ondersteuning tijdens de reis?

De avonturiers hebben redelijk wat technische kennis opgedaan en tijdens de reis zullen zij ondersteund worden door lokale partners. Om ongeveer de 100 kilometer is er een punt waar de avonturiers terecht kunnen met eventuele technische problemen. In totaal wordt er verwacht dat er per scooter ongeveer 420 liter benzine en 12 liter olie nodig is voor de reis.

14- Hoe kan men de Django Adventure volgen?

Tijdens de reis zullen de 2 avonturiers een virtueel dagboek bijhouden. Die verhalen zijn terug te vinden via de volgende kanalen:
Blog: http://www.django-adventure.com/
Twitter: @AdventureDjango
Instagram: https://www.instagram.com/djangoadventure/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCX3N3KMiq5b949ONAnmXMXg
Snapchat: DjangoAdventure

Wil jij alle mooie foto's zien van de Django Adventure? Volg Peugeot Scooters Nederland dan via het volgende Instagram account: Peugeot Scooters Nederland

Wil jij meer weten over de Django Adventure? Lees dan hier het artikel Django Adventure 2016, Parijs - Saïgon.