Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoek op deze website te volgen. We slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie over ons cookiebeleid

Surf verder

Twee avonturiers, twee Django's en een reis van meer dan 12.000 km!

Peugeot Twee avonturiers, twee Django's en een reis van meer dan 12.000 km!

Samuel Felice Rodriguez en Ambroise Prince verlieten Parijs op 29 augustus 2016 op hun Peugeot Django motorscooter. Op 26 oktober bereikten zij hun eindbestemming Hô-Chi-Minh City (Saïgon). Hun reis stond in het teken van avontuur, ontmoetingen en ontdekk

Waarom deze road trip van 12.000 km?

Samuel Felice Rodriguez en Ambroise Prince zijn 2 vrienden en beiden zijn ze verslaggever in het dagelijks leven. Ze houden van avontuur en kregen het idee om een reis te maken van Parijs naar Hô-Chi-Minh City (Saïgon). De 12.000 km wilden zij graag op een motorscooter afleggen om de reis nog avontuurlijker te maken en om extra vrijheid te ervaren. Het idee komt oorspronkelijk uit 1956 toen 2 Franse soldaten, genaamd Serge Gracium en Michel Vaslin, meer dan 17.000 km aflegden op de beroemde Peugeot S57. 60 jaar later hadden Samuel en Ambroise het ambitieuze idee om dezelfde reis te maken, maar nu in tegenovergestelde richting dus van Parijs naar Saïgon. De reis is nu iets minder lang (12.000 km i.p.v. 17.000 km), omdat er meer wegen zijn dan 60 jaar geleden en omdat er een aantal landen werden overgeslagen vanwege de veiligheid. In Istanbul werd het vliegtuig gepakt naar Mumbai en daar werd de reis weer voortgezet op de Peugeot Django 125cc.

Europa werd in 15 dagen doorkruist!

De veiligheidssituatie in sommige landen liet het helaas niet toe om precies dezelfde route uit 1956 af te leggen. Om die reden was de reis geen 17.000 km maar ongeveer 12.000 km. De eerste stap van Parijs naar Istanbul werd afgelegd in 15 dagen en daarmee warden er 9 landen doorkruist namelijk: Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije en Turkije. Om de veiligheid van de 2 avonturiers te waarborgen werd er in Turkije het vliegtuig gepakt die hen in Mumbai bracht. Daar werd vervolgens de Django Adventure weer voortgezet op de 2 motorscooters.

Sleutel en symbolisch moment van de Django Adventure: de oversteek van Europa naar Azië.

Het kostte veel geduld om de Turkse grens over te steken. In totaal moesten Samuel en Ambroise namelijk 9 uur wachten bij de douane! Maar er was meer nodig om de 2 avonturiers te ontmoedigen. Deze kleine tegenslag kwamen zij snel te boven door de schoonheid van de Bosporus (de zeestraat die in Turkije ligt en Europa en Azië van elkaar scheidt). Na Istanbul ging de reis verder in Mumbai. Daar kregen zij een warm welkom van de lokale bevolking.

Nieuwe verrassingen in Thailand.

Terwijl de 2 avonturiers zich klaarmaakten voor hun vertrek naar Thailand veranderde daar de politieke situatie. De dood van de Thaise koning op 13 oktober zorgde voor een korte onderbreking van hun avontuur. Een tijd van nationale rouw werd uitgesproken. Deze trieste gebeurtenis had geen negatief gevolg voor hun beeld over Thailand: ‘’Na de trieste gebeurtenis van de koning waren we bang dat de situatie in Thailand ook negatieve gevolgen zou hebben voor onze reis in Thailand, maar niks was minder waar. Ondanks de tragische dood van de koning van Thailand werd er volop genoten van de Thaise markten, rondritten en de prachtige landschappen’’.

Een prachtige finish in Hô-Chi-Minh City!

Onze twee avonturiers hebben de road trip in de schijnwerpers afgesloten. De eindbestemming Saïgon werd bereikt op de Motorshow VIMS (Vietnam International Motorshow), die gehouden werd van 26 tot en met 30 oktober jongstleden. Op de beurs was er een speciale receptie voor de 2 avonturiers in hun eigen Django Adventure stand. Tijdens deze motorshow werd ook Peugeot Scooters gelanceerd in Vietnam. Heel opvallend was dat de internationale en nationale pers massaal aanwezig was om de 2 avonturiers te interviewen: ‘’Wij willen iedereen bedanken. Bedankt dat we de reis hier mogen eindigen en bedankt voor alle berichten en jullie steun.’’ Aldus Samuel en Ambroise.


Twee avonturiers, twee Django’s en een reis van meer dan 12.000 km!

Tijdens de eerste reis uit 1956 hadden beide soldaten geen technische problemen met hun Peugeot S57 125cc. 60 jaar later was dat niet anders. De 2 avonturiers en hun Peugeot Django’s legden de 12.000 km eenvoudig af zonder technische problemen.
" We hebben op verschillende wegen gereden, onder verschillende weeromstandigheden van hevige regenbuien tot extreme hitte. Onze tweewielers hebben ons geen moment in de steek gelaten. We waren onder de indruk van de prestaties van de Peugeot Django. Zowel op het asfalt als op de landweggetjes presteerden zij uitstekend. We zijn klaar voor een nieuw avontuur met onze handen aan het Django stuur." Aldus Samuel en Ambroise.

Meer beeldmateriaal en informatie vindt u op onze Facebookpagina en Instagram account.