Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoek op deze website te volgen. We slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie over ons cookiebeleid

Surf verder

Winnaar Peugeot Django Sport

Peugeot Winnaar Peugeot Django Sport

Henrie Oost wint een Peugeot Django Sport door een prachtig verhaal!

Vrijdag 11 november jongstleden heeft de winnaar van de #ByeByeHelmetHair actie zijn gewonnen Peugeot Django Sport in ontvangst genomen. Mensen mochten op de Facebookpagina van Peugeot hun #ByeByeHelmetHair story vertellen met als inzet een Peugeot Django Sport! Uiteindelijk werden er 2 potentiële winnaars gekozen. Het verhaal wat goed was voor een Peugeot Django Sport is hieronder nog eens terug te lezen.

Mijn tante werkte in de jaren '60/'70 als een soort van housekeeper bij twee vrijgezelle en zeer welgestelde zussen. Naast huishoudelijke werkzaamheden zorgde ze ervoor dat het de rijke dames aan niets ontbrak. Als je de verhalen hoort zou je haast denken dat het over het leven van Assepoester zou gaan. Mijn tante had het echter erg naar haar zin bij de veeleisende maar ook vriendelijke gezusters. Elke ochtend moest de ontbijttafel volgens etiquette gedekt en stipt om 9:00 uur wilden de gezusters worden gewekt om aan te schuiven aan het ontbijt. Je zal je nu zo langzamerhand gaan afvragen wat bovenstaande met helmethair te maken heeft!

Mijn tante verdiende een leuke boterham maar een auto zat er niet in, daarom reed ze brommer, hier ging ze dagelijks mee naar haar werk. Op een dag werd ze uitgenodigd voor een verjaardag bij vrienden. Laat kon ze het niet maken omdat ze de volgende ochtend de gezusters weer van een natje en droogje moest voorzien. De verjaardag was zo gezellig dat mijn tante als laatste vertrok en met een paar borrels teveel terug naar huis terug liep.
De volgende ochtend schrok mijn tante wakker, ze had dwars door de wekker heen geslapen en kon als ze snel was nog net op tijd op haar werk komen. Vliegensvlug was ze in de kleren geschoten, 't haar in de plooi en tanden gepoetst om er vervolgens op haar brommertje vandoor te gaan. Ze tufte de straat uit en al snel hield de brommer op met tuffen. Benzine op! Ook dat nog! Ze trapte snel terug naar huis om de trip naar haar werk per fiets te vervolgen. Al fietsend naar haar werk bedacht ze dat ze nog bij de warme bakker aan moest om broodjes en koeken voor de gezusters te halen. Dat realiserende bedacht ze dat het ook wel handig zou zijn als ze gelijk even zou tanken bij het tankstation dat ze naderde. Ze parkeerde haar 'brommer'. Met de tankslang in de hand en zoekende naar haar tankdop keek ze ineens naar haar fiets. Voorzichtig om haar heen kijkend of iemand getuige was van dit voorval hoorde ze de pompbediende bulderend van het lachen naar buiten komen. Mijn tante verexcuseerde zich door te melden dat ze haar dag niet zo had. De pompbediende reageerde met de boodschap dat ze niet moest vergeten haar helm af te zetten voordat ze verder zou fietsen. Door de grond gaand van schaamte omdat ze de halve stad met helm op had doorgefietst, snelde ze met helm aan het stuur naar de bakker.

Uiteindelijk presenteerde ze het ontbijt met een verwilderde blik en een kater van het grootste kaliber veel te laat.
Uiteraard werd mijn doorgaans zo stipte tante hierover direct aan de tand gevoeld door de gezusters. Mijn tante koos voor eerlijkheid en vertelde haar belevenissen op weg naar het werk waarop de gezusters van hilariteit bijna bleven steken in het lachen. Mijn tante kreeg de rest van de dag verlof om weer op adem te komen van dit gebeuren.

De Peugeot Django met rescuebox zou het mn tante die dag veel makkelijker hebben gemaakt!