Deze site maakt gebruik van cookies om uw bezoek op deze website te volgen. We slaan geen persoonlijke gegevens op. Meer informatie over ons cookiebeleid

Surf verder

DJANGO ADVENTURE 2016, Parijs-Saïgon

Peugeot DJANGO ADVENTURE 2016, Parijs-Saïgon

29 augustus: Het startsignaal is gegeven voor 2 ambitieuze avonturiers die een reis gaan maken op een Peugeot Django motorscooter. De reis begint in Parijs en eindigt in Saïgon.

29-08-2016, – Vandaag start een groot avontuur voor Samuel Felice en Ambroise Prince. Samen zijn ze de uitdaging aangegaan om het verhaal van Serge Gracium en Michel Vaslin te gaan herbeleven. Die 2 officieren, van de Franse marine, hebben 60 jaar geleden, de reis afgelegd van Saïgon naar Parijs op de Peugeot Scooter S57. 60 jaar na dato is het een geweldig moment om dit verhaal te gaan herbeleven alleen nu in tegenovergestelde richting. Het verhaal begint nu in Parijs en zal eindigen in Saïgon. De omstandigheden zullen hetzelfde zijn. Peugeot Scooters Frankrijk steunt de avonturiers graag en daarom worden er 2 Peugeot Django motorscooters ter beschikking gesteld. Het model wat geïnspireerd is op de Peugeot Scooter S57.

Django Adventure, de herbeleving, 60 jaar later

In 1956 reden de 2 Franse officieren, Serge Gracium en Michel Vaslin, circa 17.000 kilometer van Saïgon naar Parijs op de nostalgische Peugeot S57.
De 2 officieren kwamen uit Angers en Le Mans. Allebei waren ze 22 jaar. Zij hadden in ‘’Indochina’’ het plan om terug te keren naar Frankrijk op de motorscooter. Zo konden zij de vele landen, die gepasseerd werden, ontdekken. Dit bijzondere avontuur inspireerde Samuel Felice en Ambroise Prince. Deze 2 vrienden hebben een groot verlangen naar avontuur en zagen de reis van Serge Gracium en Michel Vaslin als de perfecte uitdaging.

‘’We wilden altijd al een road trip maken en dankzij een onderzoek kwamen wij achter het prachtige verhaal van de 2 Franse officieren. Na het lezen van het verhaal kregen we meteen een groot verlangen om eenzelfde soort reis te maken. Wat is nou spannender dan een deel van de wereld te ontdekken op een scooter? Een tweewieler is namelijk het ideale vervoersmiddel om een road trip te maken. Zo kunnen we namelijk meer van het prachtige landschap ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. De Django Adventure is eigenlijk een groot eerbetoon aan de reis van de 2 Franse officieren die 60 jaar geleden plaatsvond. Daarnaast kunnen wij onze grote droom naleven om een road trip te maken.’’ Aldus Samuel Felice en Ambroise Prince.

‘’Het paar zag hun droom tot werkelijkheid komen, nadat Peugeot Scooters in januari hun aanbood te helpen bij het verwezenlijken van hun droom. De 2 avonturiers worden in hun reis bijgestaan door Peugeot en partners om de reis vorm en zekerheid te geven. Van alle projecten die we gedaan hebben lijkt dit het meest gekke project! Hoe dan ook, het feit blijft dat Ambroise en Samuel de wens hebben om de legendarische reis, 60 jaar na dato, van de 2 officieren te gaan herbeleven en wederom op 2 Peugeot motorscooters. We hebben uitgebreid contact met elkaar gehad en het project leek ons haalbaar. Hun overtuigingskracht en enthousiasme hadden hier een groot aandeel in. We hebben voor de reis 2 Peugeot Django motorscooters (125cc) ter beschikking gesteld. Naast onze steun kunnen de 2 avonturiers rekenen op steun van onze volgende partners: Total, Planet Ride, TomTom, April Moto en Dainese.’’ Aldus: Stefano Grasselli, Head of Brand Strategy bij Peugeot Scooters.

12.000 kilometer, 50 steden en 1000 gedeelde herinneringen

De 2 avonturiers zullen samen hun droom realiseren door een buitengewoon avontuur te beleven. Tijds hun reis, die een afstand heeft van 12.000 kilometer, zullen de avonturiers tussen Frankrijk en Vietnam een dozijn aan verschillende landen bereiken. Alvorens zij hun eindbestemming Ho Chi Minh City zullen bereiken. Die landen zijn: Duitsland, Zwitserland, Italië, Slovenië, Kroatië, Servië, Bulgarije, Turkije, India, Birma, Thailand en Laos.

De Peugeot Django is het retro model van de Peugeot Scooters. Het past perfect bij de historie van de tweewielers van Peugeot. De stijl, het ontwerp, de verschillende kleuren en dat in combinatie met de technische innovatie maakt de Django een unieke scooter binnen de markt. De 2 motorscooters zijn voor de road trip speciaal voorbereid met speciale banden die geschikt zijn voor lange afstanden en het dashboard is voorzien van een extra afdichting.

Een verbonden avontuur

Tijdens de reis zullen de 2 avonturiers een virtueel dagboek bijhouden om hun avontuur te delen. Het verhaal wordt gedeeld via de website en de volgende social media kanalen:
• Website: www.django-adventure.com
• Instagram : DjangoAdventure
• Youtube Channel : Django Adventure
• Snapchat : DjangoAdventure
• Twitter: @AdventureDjango

Django Adventure wordt gesteund door: